Menu
Wie  zijn wij?

Wie
zijn wij?

Het is onze missie om meer mensen die leven met MS te helpen een zo goed mogelijk leven te leiden.

Bij The World vs.MS draait alles erom een echt verschil te maken in het leven van mensen met multiple sclerose (MS) en de mensen die hen ondersteunen. We stimuleren hen om te blijven proberen een beter leven met MS te leiden door middel van bewustwording, informatie en inzicht.

Het is onze missie om meer mensen die leven met MS te helpen een zo goed mogelijk leven te leiden.

We hebben de gemeenschap gevraagd hun verhalen te delen over het moment waarop ze besloten beter te gaan leven met MS. Het was voor ons echt inspirerend dat zoveel mensen hun verhaal wilde vertellen over het pijnlijke moment waarop ze beseften dat ze positieve actie moesten ondernemen om hun leven met MS zo goed mogelijk te leiden.

Drie van deze verhalen hebben we in een film op deze website gezet. Mocht je het gemist hebben, kijk dan nu op de startpagina!

Onze sterren zijn Telma, André en Antonia. Hun verhalen zijn echt motiverend en stellen de gemeenschap in staat om het heft in handen te nemen en beter te gaan leven met MS. Deze drie mensen zijn beslist niet de enige die dit hebben gedaan, dus wat houdt je tegen?

Ondertussen blijven we alle aspecten van een leven met MS onder de loep nemen, en duiken we dieper in de wetenschap achter deze aldoor veranderende aandoening en de bijkomende uitdagingen.

Maak kennis
met het stuurcomité

Patrick Burke

Leeft met MS, UK

Nadat hij in 2012 met medisch pensioen ging, besteedt Patrick nu het merendeel van zijn tijd aan het geven van advies over het leven met de ups en downs van MS op zijn website, Aid4Disabled.

aid4disabled.com

Barbara Stensland

Leeft met MS, UK

Misschien heb je al over het boek en blog gehoord van Barbara genaamd ‘Stumbling in Flats’. Door haar ontwapenende eerlijkheid en gevoel voor humor in haar verhalen heeft ze een hele schare fans over de hele wereld verzameld.

stumblinginflats.com

Joao Medeiros

Leeft met MS, Portugal

Jo៶o nam vorig jaar deel aan de eerste ronde van de The World vs.MS en won! Jo៶o leeft al jaren met MS en zoekt steeds innovatieve manieren om zijn leven met de aandoening te verbeteren.

Het verhaal van BladeRunner

Trishna Bharadia

Leeft met MS, UK

Trishna werd op slag beroemd tijdens het BBC dansprogramma “The People’s Strictly” in 2015, waarbij ze MS in de nationale kijker zette. Sinds haar eigen diagnose in 2008 is ze een belangrijke pleitbezorger voor mensen die met MS leven.

Twitter
Instagram
Facebook

Shana Pezaro

Leeft met MS, UK

Shana werd in 2008 gediagnosticeerd met MS. Sindsdien heeft ze intensief campagne gevoerd voor de MS Society om het leven te verbeteren van mensen die leven met MS, net zoals zij.

Twitter

Charlotte Tourmente

Leeft met MS, Frankrijk

Charlotte werd 20 jaar geleden gediagnosticeerd met MS. Met een medische achtergrond hield ze er al altijd van om te schrijven en mensen te helpen. Nu schakelt ze haar vaardigheden buitengewoon goed in door advies te geven op haar blog, Sep-ensemble.

Twitter

“Ik hoop dat The World vs.MS de globale gemeenschap ertoe zal aanzetten om na te denken over het leven gezien vanuit het gezichtspunt van iemand met MS, of een andere aandoening die ervoor zorgt dat iemand met gelijkaardige problemen te maken krijgt.”

Trishna Bharadia Leeft met MS

Harriet Doig

Vertegenwoordiger van een patiëntenvereniging, Ierland

Harriet maakt sinds 2015 integraal deel uit van MS Ireland. Daar werkt ze als een Advocacy and Research Officer om te garanderen dat er voldoende voorziening is van overheidsdiensten, resources en aanspraken voor mensen en gezinnen die leven met MS.

ms-society.ie
Twitter

Jacobo Santamarta Barral

Leeft met MS, Spanje

Jacobo is een advocaat en leeft al sinds 2007 met MS. Nadat hij vijf jaar heeft gewerkt als een vertegenwoordiger van de jeugd voor zijn lokale MS organisatie in Spanje, heeft hij zich nu aangesloten bij het EMSP Young People’s Network.

“Ik wil dat mensen die MS hebben vooruit kijken en niet achteruit. Als The World vs.MS kan helpen om dit te bereiken, is dat een positief punt.”

Patrick Burke
Leven met MS

Sanofi Genzyme helpt mensen met invaliderende en complexe aandoeningen die vaak moeilijk te diagnosticeren en behandelen zijn.

Sanofi Genzyme wordt gedreven door zijn verbintenis aan mensen die met deze aandoeningen leven. Sanofi Genzyme streeft ernaar om sterke banden met hen op te bouwen zodat hun wensen werkelijk begrepen worden.

“Dit is het moment waarop we gewacht hebben – de kans om leden uit de MS gemeenschap te helpen zodat ze minder beginnen te aanvaarden en meer beginnen te verwachten. Want er is zoveel meer dat nog gedaan kan worden.”

Suzanna van Straaten, Commercieel directeur MS, EMEA

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over BladdeRunner, het winnende idee van ronde 1 van The World vs.MS.

Het BladdeRunner-verhaal

Je staat op het punt www.TheWorldvsMS.com te verlaten

Je staat op het punt www.TheWorldvsMS.com te verlaten. Sanofi Genzyme is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze externe website

You are about to leave

www.TheWorldvsMS.com

You are leaving to visit another one of our group websites. This website may be governed by different terms and conditions.

Waarom vond u deze tekst nuttig?

Waarom vond u deze tekst niet nuttig?

Hartelijk dank voor uw feedback.