Developed by Sanofi Genzyme for a UK audience

Wie zijn wij?

Bij The World vs.MS draait alles om een echt verschil te maken in het leven van mensen met multiple sclerose (MS) en de mensen die hen ondersteunen. We stimuleren hen om te blijven proberen een beter leven met MS te leiden door middel van bewustwording, informatie en inzicht.

Het is onze missie om de levensverwachting van mensen met MS te verbeteren.

Wat kwaliteit van leven betreft, verwachten veel mensen minder van hun leven met MS.

Daarom besloot de MS-gemeenschap om dingen dit jaar eens anders te bekijken, hun leven met MS onder de loep te nemen en tijdens doktersbezoeken openhartig te praten.

Het is tijd dat mensen hun leven met MS op een andere manier benaderen – Leef beter met MS. Verwacht meer.

Want leven met MS mag nooit betekenen dat je met minder genoegen neemt.

Durven of de waarheid

Ontdek de waarheid over jouw leven met MS en durf iets anders te doen.

Vul de ontbrekende woorden in

Vul de ontbrekende woorden in om jouw gids voor gesprekken met je arts te personaliseren.

Gids om met je arts te praten

Begin nu nieuwe gesprekken met je arts.

Maak kennis met onze adviseurs

Birgit Bauer

Birgit Bauer

Leeft met MS, Duitsland

Birgit is een expert op het gebied van social media en digitale gezondheid, journaliste en woordvoerster die in 2005 met MS werd gediagnosticeerd. Birgit is een actieve belangenbehartigster van patiënten en streeft ernaar om mensen die leven met MS een beter inzicht te geven in de wetenschap en het onderzoek achter hun ziekte.

Twitter

Barbara Stensland

Barbara Stensland

Leeft met MS, VK

Misschien heb je al gehoord over Barbaras boek en blog, ‘Stumbling in Flats’ genaamd. Door haar ontwapenende eerlijkheid en gevoel voor humor in haar verhalen heeft ze een hele schare fans over de hele wereld verzameld.

stumblinginflats.com
Twitter

Miguel Rocha

Miguel Rocha

Leeft met MS, Portugal

Miguel is een bodysurfer (zoek het maar eens op!) en heeft al drie keer de titel de Portugese Nationale Bodysurfkampioen gewonnen. Miguel hoopt anderen die leven met MS te inspireren door hen te laten zien dat ze ondanks hun aandoening toch hun doelen kunnen bereiken.

Twitter

Jacabo Santamarta Barral

Jacabo Santamarta Barral

Leeft met MS, Spanje

Jacobo is een advocaat en leeft al sinds 2007 met MS. Na vijf jaar voor zijn lokale MS-organisatie in Spanje te hebben gewerkt als een vertegenwoordiger van de jeugd, heeft hij zich nu aangesloten bij het EMSP Young People’s Network.

Twitter

Joao Mederios

Joao Mederios

Leeft met MS, Portugal

Joao heeft deelgenomen aan de eerste ronde van The World vs.MS en won! Joao heeft al jaren MS en zoekt steeds innovatieve manieren om beter met de aandoening te leven.

Twitter

Macerena Rus

Macerena Rus

MS-verpleegkundige, Spanje

Macarena werkt momenteel in het universitair ziekenhuis Virgen Macarena in Spanje. Hoewel haar ervaring zich uitstrekt over alle vlakken van MS, is ze vooral geïnteresseerd in klinische onderzoeken, voeding en blaasaandoeningen.

Bart van Wijmeersch

Bart van Wijmeersch

Gezondheidsprofessional, België

Bart is een neuroloog-immunoloog. Hij specialiseert zich in multiple sclerose en is als arts verbonden aan het revalidatie- en MS-centrum MS-Center in Overpelt. Dankzij zijn expertise van wereldklasse staat Bart bijzonder hoog aangeschreven in het veld van neuroimmunologie.

Melinda Magyari

Melinda Magyari

Neuroloog, Denemarken

Melinda is de auteur van talrijke gepubliceerde onderzoeksdocumenten over MS en werkt al meer dan twintig jaar in neurologie. Haar ervaring strekt zich uit over alle aspecten van MS, maar ze is vooral geïnteresseerd in gezinsplanning en een beter inzicht in de sociale gevolgen van de aandoening.

Mar Mendibe

Mar Mendibe

Neuroloog, Spanje

Mar is een neurowetenschapper en arts en werkt momenteel als docent aan de medische faculteit van de UPV/EHU-campus in Bilbao. Ze is een specialist in alle aspecten van MS en de hersenen, maar is ook geïnteresseerd in zorgmanagement.

Ik voorzie een wereld waar niemand met MS alleen hoeft te staan. MS is voor iedereen weliswaar anders, maar samen staan we sterker

Barbara Stensland Leeft met MS

Sanofi Genzyme helpt mensen met complexe aandoeningen die vaak moeilijk te diagnosticeren en behandelen zijn.

Sanofi Genzyme wordt gedreven door zijn verbintenis aan mensen die met deze aandoeningen leven en streeft ernaar om sterke banden met hen op te bouwen zodat hun wensen werkelijk begrepen worden.

“Dit is het moment waarop we gewacht hebben – de kans om leden uit de MS-gemeenschap te helpen zodat ze minder beginnen te aanvaarden en meer beginnen te verwachten. Want er is zoveel meer dat nog gedaan kan worden.”

Suzanna van StraatenCommercieel directrice MS, EMEA

MS One to One

Nuttige Links

Zoek tips en advies om je te helpen controle over je dagelijkse leven te houden.

Ga naar MSdeBaas

Je staat op het punt www.TheWorldvsMS.com te verlaten

Je staat op het punt www.TheWorldvsMS.com te verlaten. Sanofi Genzyme is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze externe website

Doorgaan Blijf op The World vs.MS

Je staat op het punt www.TheWorldvsMS.com te verlaten

Je verlaat de site om een andere website van onze groep te bezoeken. Op deze website kunnen andere algemene voorwaarden gelden.

Doorgaan Blijf op The World vs.MS